Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

1. Szpinak oczyścić, odciąć łodygi, liście wrzucić na wrzącą wodę, po 3 min odcedzić.
2. Zmiksować szpinak z żółtkami, masłem, solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Ubić sztywną pianę z białek i dodać do szpinaku.
3. W formie wyłożonej pergaminem rozłożyć równą warstwą szpinakową masę. Wstawić do piekarnika na 15 min, zdjąć pergamin, posypać szpinak parmezanem.
4. Twarożek homogenizowany lekko posolić, posmarować nim szpinak, poukładać paski łososia, zwinąć roladę, owinąć papierem lub folią, pozostawić do ostygnięcia. Kroić dopiero wtedy, kiedy jest całkiem wystudzona.

Najnowsze komentarze