Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Namoczyć bułki w gorącym mleku a po przestygnięciu odcisnąć.
2.Zmielić wszystkie rodzaje mięsa i połączyć z bułkami. Dodać drobno posiekaną cebulę, roztarty czosnek, przyprawy według smaku, wbić jajka i wyrobić na jednolitą masę.
3.Rozłóżyć płat folii i ułożyć na nim połowę masy mięsnej. Przykryć drugą folią i dłonią uformować kwadrat ok. 25 cm boku. Zdjąć wierzchnią folię i na mięsie poukładać w rzędach oliwki, marynowany czosnek i drugi rodzaj  oliwek.
4.Zwinąć mięso korzystając z folii pod spodem. Roladę włożyć do formy keksowej posmarowanej olejem i wysypanej tartą bułką. Obłożyć z jednego boku plastrami boczku a z drugiej strony serem i plasterkami kwaśnego jabłka.
5.Piec trzy kwadranse w temperaturze 190 st. C.

Najnowsze komentarze