Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • duży, kilogramowy filet z piersi indyczej
  • łyżka keczupu
  • łyżka francuskiej musztardy
  • ¾ szklanki pokrojonego w kostkę wędzonego boczku lub bekonu
  • 100-gramowy woreczek ryżu do gotowania
  • strąk żółtej papryki
  • 25 dag wątróbek indyczych
  • 15 dag pieczarek
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 2 jajka
  • białe części z 2 porów
  • łyżka masła i łyżka śmietany
  • łyżka mąki
  • olej
  • sól, pieprz
  • vegeta do smaku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • duży, kilogramowy filet z piersi indyczej
  • łyżka keczupu
  • łyżka francuskiej musztardy
  • ¾ szklanki pokrojonego w kostkę wędzonego boczku lub bekonu
  • 100-gramowy woreczek ryżu do gotowania
  • strąk żółtej papryki
  • 25 dag wątróbek indyczych
  • 15 dag pieczarek
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 2 jajka
  • białe części z 2 porów
  • łyżka masła i łyżka śmietany
  • łyżka mąki
  • olej
  • sól, pieprz
  • vegeta do smaku

Sposób przygotowania:

1.Filet poprzecinać w taki sposób, aby powstał jak największy płat mięsa. Nakryć mięso folią  do żywności i lekko zbić tłuczkiem.
2.Wymieszać musztardę z keczupem, Vegetą i pieprzem. Lekko posmarować  mięso z obu stron. Odłożyć.
3.Gotować ryż  5 minut, odcedzić w torebce.
4.Pokroić w niedużą kosteczkę, taką jak kostki boczku, pozostałe składniki farszu: wątróbki, paprykę i  pieczarki. Pory pokroić w cienki  makaronik .Podsmażyć  wszystko na maśle .Ostudzić.
5.Dodać do podsmażonego  farszu starty ser, ryż i  jajka . Wymieszać doprawiając solą i pieprzem .
6.Rozłożyć farsz równą warstwą na przygotowanym mięsie. Zwinąć mięso w zgrabną roladę. Obsmażyć mięso na oleju. Przełożyć  do brytfanny, dodać pół szklanki wody (lub wina) i pod przykryciem wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec mięso około godziny. Kiedy mięso jest miękkie, dodać  do sosu wymieszaną z łyżką mąki śmietanę i raz jeszcze zagotować wstawiając pieczeń do piekarnika.
Rolada najlepsza jest podawana na ciepło.

Najnowsze komentarze