Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Rolada z indyka z fetą

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN


Na sos:
  • pół szklanki bulionu z kostki,
  • 3 łyżki musztardy,
  • cukier,
  • sól,
  • pół szklanki śmietanki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na sos:
  • pół szklanki bulionu z kostki,
  • 3 łyżki musztardy,
  • cukier,
  • sól,
  • pół szklanki śmietanki

Sposób przygotowania:

Mięso  przekroić w taki sposób, aby powstał płat grubości nie większej niż 2 cm. Wymieszać  ocet winny z 2 łyżkami oliwy, odrobiną soli i mieloną papryką. Mieszanką posmarować płat mięsa. Odłożyć na pół godziny. Paprykę pokroić w paski, fetę rozetrzeć widelcem. Płat mięsa posmarować  pokruszoną  fetą, posypać posiekaną  zieloną  pietruszką  i ułożyć na nim paski papryki obu rodzajów.

Zrolować  mięso, obwiązać białą bawełnianą nicią.5.Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę, obsmażyć na niej mięso, przełożyć do brytfanny i polać bulionem. Piec  w piekarniku nagrzanym do 180 st. C około godziny, często polewając sosem spod mięsa. W garnuszku  wymieszać śmietankę  z musztardą  i sosem spod pieczeni, zagotować, polać po wierzchu pieczeń po zdjęciu nici.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: