Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Dodatkowo:
  • łyżka masła do blaszki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Dodatkowo:
  • łyżka masła do blaszki

Sposób przygotowania:

1.Kurczaka wyluzować: przeciąć skórę na grzbiecie i ostrożnie, pomagając sobie ostrym małym nożem zdjąć skórę wraz z mięsem, usunąć zaś wszystkie kości. Ponieważ na usuniętych  kościach zostanie sporo mięsa, można  je użyć  do ugotowania wywaru na zupę.
2.Mielone mięso doprawić  solą, pieprzem, dodać siekaną  zieloną  pietruszkę. Wymieszać.
3.Na desce rozłożyć mięso kurczaka, na nim poukładać pokrojony w kawałki ser topiony, na nim warstwę mielonego mięsa. Zrolować. Owiązać białą bawełnianą nicią. Roladę posypać  przyprawą do kurczaka lub przyprawić  według gustu: solą, pieprzem, majerankiem.
4.Ułożyć mięso w posmarowanej masłem blaszce, rozgrzać piekarnik do 180 st. C  i piec godzinę, polewając wytwarzającym się sosem.
Rolada jest doskonała na ciepło, ale najlepiej smakuje na zimno, krojona w cienkie plasterki, podawana z pikantno-słodkawym sosem, na przykład z borówkami z chrzanem

Najnowsze komentarze