Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 5 dag BryndzySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • 4 plasterki szynki parmeńskiej
  • 6 suszonych pomidorów w oleju
  • doniczka bazylii
  • cytryna
  • nieduża czerwona cebula
  • dymka
  • 3 łyżki miodu
  • łyżeczka musztardy
  • ½  szklanki oliwy z pestek winogron
  • pieprz
  • sól

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 5 dag BryndzySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • 4 plasterki szynki parmeńskiej
  • 6 suszonych pomidorów w oleju
  • doniczka bazylii
  • cytryna
  • nieduża czerwona cebula
  • dymka
  • 3 łyżki miodu
  • łyżeczka musztardy
  • ½  szklanki oliwy z pestek winogron
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

1.Zmiksować  na gładki krem bryndzę, bazylię i suszone pomidory osączone z olejowej zalewy, pokrojoną w kostkę  czerwoną cebulę oraz miód i musztardę. W trakcie miksowania dodawać po trochu olej z pestek winogron, aby konsystencja kremu była dość rzadka.
2.Piersi z kurczaka rozłożyć na desce, nakryć   plastikową folią ,lekko zbić tłuczkiem starając się uformować   jednolity płat mięsa.
3.Płat mięsa posmarować  przygotowanym kremem, ułożyć na nim plasterki szynki i zwinąć roladę. Można ją związać białą  bawełnianą  nicią.
4.Posmarować roladę z wierzchu pozostałym olejem z pestek winogron, lekko posypać solą i pieprzem.
5.W piekarniku nagrzanym do 180°C piec 30minut,kilkakrotnie polewając wytwarzającym się sosem i obracając mięso.
Podawać roladę pokrojoną  na grube plastry, aby  widoczne stały się kolorowe warstwy.  Obok mięsa można  upiec obgotowane 10 minut, pokrojone na ćwiartki i skropione olejem ziemniaki.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Bryndza

Najnowsze komentarze