Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Rolada serowa inaczej

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Na ciasto:
  • półtorej szklanki mąki,
  • 6 dag drożdży,
  • szczypta soli,
  • łyżka oleju,
  • ciepła woda

Na farsz:
  • szklanka startego na grubej jarzynowej tarce sera salami,
  • 15 dag tłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!,
  • 3 łyżki śmietanki 12-proc.,
  • szklanka pokrojonej w kostkę konserwowej papryki,
  • posiekana jak najdrobniej dymka wraz ze szczypiorem,
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • półtorej szklanki mąki,
  • 6 dag drożdży,
  • szczypta soli,
  • łyżka oleju,
  • ciepła woda

Na farsz:
  • szklanka startego na grubej jarzynowej tarce sera salami,
  • 15 dag tłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!,
  • 3 łyżki śmietanki 12-proc.,
  • szklanka pokrojonej w kostkę konserwowej papryki,
  • posiekana jak najdrobniej dymka wraz ze szczypiorem,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przygotować rozczyn: do drożdży dodać 5 łyżek ciepłej wody, odstawić, aby drożdże zaczęły pracować. Do mąki z solą i olejem dodać  wyrastające drożdże, zagnieść ciasto dodając tyle wody, ile jest niezbędne  i odstawić do czasu, aż wyrośnie. Ciasto rozwałkować na możliwie cienki placek i w nagrzanym do 180 st. c piekarniku piec 15 minut. W czasie pieczenia ciasta przygotować farsz: dokładnie rozgnieść twaróg, dodać śmietankę i starty ser salami, posiekaną cebulę  i  paprykę, dodać do smaku sól i pieprz. Po upieczeniu placek  lekko ostudzić, posmarować  serowym farszem i zwinąć w rulon, po czym ściśle owinąć folią do żywności. Włożyć  do lodówki na co najmniej 2 godziny. Ostudzoną  roladę kroić w półtoracentymetrowe plastry.

Najnowsze komentarze