Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Rolada schabowa z pysznym nadzieniem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 1 kg schabu bez kości,
  • 25 dag pieczarek,  
  • 2 łyżki masła,
  • 3/4 szklanki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki tartej bułki,
  • 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • cebula,
  • łyżka soku cytrynowego,
  • łyżeczka suszonego tymianku,
  • sól, pieprz
  • 4-5 plasterków chudego  wędzonego boczku.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kg schabu bez kości,
  • 25 dag pieczarek,  
  • 2 łyżki masła,
  • 3/4 szklanki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki tartej bułki,
  • 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • cebula,
  • łyżka soku cytrynowego,
  • łyżeczka suszonego tymianku,
  • sól, pieprz
  • 4-5 plasterków chudego  wędzonego boczku.

Sposób przygotowania:

Schab w przeddzień natrzeć tymiankiem, solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem . W szczelnie  okrytym folią  naczyniu wstawić do lodówki. Następnego  dnia rozkroić schab wzdłuż i rozbić  lekko tłuczkiem do mięsa na jednej grubości płat. Cebulę posiekać, pieczarki pokroić  w plasterki, usmażyć na maśle, ostudzić.

Do chłodnych pieczarek dodać  starty parmezan i posiekaną zieloną  pietruszkę, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Nadzienie wyłożyć  na płat mięsa. Roladę zawinąć  i związać białą  bawełnianą nitką. Ułożyć mięso w brytfannie, na wierzchu ułożyć  plasterki boczku, podlać  połową szklanki wody i wstawić do nagrzanego do 180 st. C piekarnika. Piec około godziny, często polewając powstałym sosem.

Najnowsze komentarze