Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Ser wymieszać z mięsem, solą i pieprzem. Dobrze wyrobić. Na dużej desce kuchennej ułożyć  obok siebie plastry boczku, wyłożyć na nie mięso, umoczoną  w wodzie łyżką uformować mielone w prostokąt,  ułożyć na brzegu mięsa oliwki i od tej strony zacząć zwijać mięso jak roladę. Obwiązać gęsto bawełnianą białą nicią. W garnku rozgrzać oliwę, włożyć  poprzekrawany czosnek, włożyć roladę i podlewając 1 - 2 łyżki wody dusić potrawę około 30 - 40 minut. Należy kilkakrotnie obrócić mięso w czasie duszenia. Po uduszeniu mięsa nieco je ostudzić, zdjąć nić  i pokroić ostrym nożem w plastry.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: