Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 1 kg mieszanego mielonego mięsa
  • 50 dag pieczarek
  • 6 pomidorów
  • 19 dag sera GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerSer topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer żółty GoudaSer żółty GoudaŻyczymy smacznego!
  • 2 średnie cebule
  • 2 jajka
  • 1 średni por
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 1 łyżka masła lub margaryny
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • natka pietruszki do przybrania
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kg mieszanego mielonego mięsa
  • 50 dag pieczarek
  • 6 pomidorów
  • 19 dag sera GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerSer topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer żółty GoudaSer żółty GoudaŻyczymy smacznego!
  • 2 średnie cebule
  • 2 jajka
  • 1 średni por
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 1 łyżka masła lub margaryny
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • natka pietruszki do przybrania
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Zagnieść razem mielone mięso, cebulę, jajko i bułke tartą. doprawić masę na ostro solą oraz pieprzem. Oczywiście i umyć por. Sparzyć go wrzątkiem lub obogotować przez 3 minuty. Pozostawić na sitku, żeby dobrze odciekł. Rozłożyć mięso na przezroczystej foli, uformować prostokąt grubości 1cm. Przyciąć odpowiedniej długości kwałki pora, a następnie ułożyć je poprzecznie na mięsie. Za pomocą foli zwinąć mięso, położyć na wysmarowanej olejem blasze piekarnika. Zdjąć folię. Piec roladę przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do temp 200 stopni. Pokroić ser w paski. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić na ćwiartki. Naciąciąc skórę pomidorów, sparzyć wrzątkiem lub wrzucić na chwilę do gotującej się wody. Zdjąć skórkę.

Pokroić pomidory na ćwiartki. Rozpuścić tłuszcz na patelni, podsmażyć na nim pieczarki. Dodać pomidory oraz ziele rozmarynu. Doprawić do smaku solą i peprzem. Przed podaniem położyć na roladzie paski sera. Wstawić blache na kilka minut do piekarnika tak aby ser się rozpuścił. Ułożyć mięsa na półmisku, pokroić w dosyć grube plastry. Obłożyć pieczarkami oraz kawałkami pomidora udekorować świeżymi ziołami lub natką pietruszki.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: