Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego,
  • co najmniej 25 małych koktajlowych pomidorków,
  • 25 czarnych oliwek bez pestek,
  • 20 dag sera rokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!,
  • szczypta ziół prowansalskich.



Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego,
  • co najmniej 25 małych koktajlowych pomidorków,
  • 25 czarnych oliwek bez pestek,
  • 20 dag sera rokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!,
  • szczypta ziół prowansalskich.



Sposób przygotowania:

1. Gotowe ciasto francuskie(jeśli jest mrożone najpierw rozmrozić ) pokroić  na 20-25 prostokątnych ciastek.
2. Pomidorki pokroić na ćwiartki, oliwki poprzekrawać na połówki, ser  pokruszyć.
3. Na każdym ciastku układać ćwiartki pomidorków, połówki oliwek i posypywać serem Rokpol. Lekko posypać ciastka po wierzchu ziołami.
4. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 st C i piec rokpolki około 15 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: