Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 30 PLN


Do posypania rogalików:
  • 2 - 3 łyżki cukru pudru

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do posypania rogalików:
  • 2 - 3 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

1.Masło posiekać na drobne kawałki, dodać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, dodać serek, cukier, cukier waniliowy i  mak. Szybko zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na 30 minut.
2.Podzielić ciasto na 4 części, rozwałkować każdą  na kształt koła, podzielić  promieniście. Z powstałych cząstek formować rogaliki zwijając je od najszerszej części, zagiąć  rożki nadając kształt rogalików.
3.Ułożyć rogaliki na blaszce wyłożonej papierem do wypieków. Piec w nagrzanym do 180 °C piekarniku około 20 minut.
4.Zdejmować  z blaszki jeszcze ciepłe rogaliki i obtaczać w cukrze pudrze.

Najnowsze komentarze