Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 30 PLN


Jako nadzienie:
  • szklanka odsączonych i pokrojonych w centymetrową kostkę kompotowych gruszek

Dodatkowo:
  • 2 łyżki stopionego masła do posmarowania wewnątrz rogalików
  • ubite białko do posmarowania ich po wierzchu i 2 łyżki cukru do posypania

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Jako nadzienie:
  • szklanka odsączonych i pokrojonych w centymetrową kostkę kompotowych gruszek

Dodatkowo:
  • 2 łyżki stopionego masła do posmarowania wewnątrz rogalików
  • ubite białko do posmarowania ich po wierzchu i 2 łyżki cukru do posypania

Sposób przygotowania:

1.Rozetrzeć twaróg z masłem, dodać cukier puder i mąkę, zagnieść elastyczne, lśniące ciasto. Włożyć  w woreczku do lodówki  na kilkanaście godzin.
2.Wyjęte z lodówki ciasto podzielić  na 5 części,  każdą rozwałkować na okrągły placek. Placki podzielić na 6 części jak tort, każdą cząstkę ciasta smarować stopionym masłem, układać  na nich po kilka kostek owocowych .Zwijać ku środkowi, zaginać rożki  w kształt rogalików. Wierzchy smarować lekko spienionym białkiem, posypywać cukrem. Układać na blaszce wyłożonej papierem do wypieków
3.W piekarniku nagrzanym do 180 °C piec rogaliki 25 minut.

Najnowsze komentarze