Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 30 PLN

Na ciasto:

Do nadziewania rogalików:
  • ½ słoika dżemu.

Do posypania rogalików po wierzchu:
  • 2-3 łyżki cukru pudru.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:

Do nadziewania rogalików:
  • ½ słoika dżemu.

Do posypania rogalików po wierzchu:
  • 2-3 łyżki cukru pudru.

Sposób przygotowania:

Zagnieść ciasto z podanych produktów: najpierw posiekać je nożem, a następie rękami  energicznie zlepić ciasto w kulę. Odłożyć na 30 minut do lodówki. Wyjęte z lodówki ciasto podzielić na 4 części, każdą część rozwałkować na okrągły placek i podzielić na  cząstki, jak tort. Prawdopodobnie z każdego placka wyjdzie do 6 cząstek. Na każdej cząstce placka układać przy obwodzie ½ łyżeczki dżemu, po czym zwijać w rulonik  ku środkowi i  formować rogaliki. Upiec rogaliki na złocisto i posypać cukrem pudrem. Najlepsze są tego samego dnia, nawet jeszcze ciepłe.

Najnowsze komentarze