Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • po pół pęczka białych i zielonych szparagów
  • niewielka cebula
  • 1/2 kostki masła
  • 3 łyżki białego wytrawnego wina
  • ząbek czosnku
  • 6 szklanek bulionu warzywnego z kostki
  • 3/4 szklanki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!
  • sok z cytryny do smaku
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 2 szklanki ryżu

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • po pół pęczka białych i zielonych szparagów
  • niewielka cebula
  • 1/2 kostki masła
  • 3 łyżki białego wytrawnego wina
  • ząbek czosnku
  • 6 szklanek bulionu warzywnego z kostki
  • 3/4 szklanki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!
  • sok z cytryny do smaku
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 2 szklanki ryżu

Sposób przygotowania:

1.Szparagi obrać, ugotować osobno białe i zielone, w wodzie z dodatkiem soli, cukru i soku cytrynowego. Szparagi ostudzić, pokroić na kawałki .
2.Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić na  2 łyżkach masła, wsypać ryż i smażyć mieszając minutę, lekko posolić i dodać pieprz. Wlać wino i  2 szklanki bulionu i gotować, kiedy wchłonie ryż płyn dolać następną porcję bulionu. I znów po wchłonięciu płynu dolać pozostały bulion.
3.Na koniec dodać pozostałe masło i parmezan, wymieszać. Zdjąć naczynie z ognia i dodać przygotowane szparagi.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: