Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 35 dag ryżu
  • 3 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • łyżka masła
  • duża cebula
  • 4 łyżki oleju
  • 10 dag dojrzałego sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon BleuValbon BleuValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!
  • puszka konserwowej ciecierzycy
  • garść  łuskanych orzechów włoskich
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 35 dag ryżu
  • 3 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • łyżka masła
  • duża cebula
  • 4 łyżki oleju
  • 10 dag dojrzałego sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon BleuValbon BleuValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!
  • puszka konserwowej ciecierzycy
  • garść  łuskanych orzechów włoskich
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Obraną  i posiekaną  cebulę zeszklić na oleju, wsypać ryż i smażyć  2 minuty, mieszając.
2.Do ryżu wlać  bulion, dodać trochę  soli i pieprzu, wymieszać. Gotować 15 minut na małym ogniu, pod przykryciem ,aż ryż wchłonie cały płyn.
3.Zdjąć  z ognia ryż, dodać masło i pokruszony ser pleśniowy, wymieszać, dodać odsączoną ciecierzycę i lekko pokruszone orzechy. Podawać od razu.

Najnowsze komentarze