Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 10 dag pieczarek
  • 50 dag czerwonej papryki
  • 4 łyżki siekanej zielonej pietruszki
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 dag ryżu
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • 2 szklanki bulionu mięsnego
  • 3 łyżki masła
  • pół szklanki startego EmmentaleraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony SortettSer topiony SortettSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 10 dag pieczarek
  • 50 dag czerwonej papryki
  • 4 łyżki siekanej zielonej pietruszki
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 dag ryżu
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • 2 szklanki bulionu mięsnego
  • 3 łyżki masła
  • pół szklanki startego EmmentaleraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony SortettSer topiony SortettSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, umyć  i pokroić w kostkę. Pieczarki po umyciu pokroić w plasterki. Cebulę posiekać drobno a czosnek przecisnąć przez praskę.
2. Rozgrzać masło na patelni i zeszklić cebule oraz czosnek. Dodać ryż i mieszać ,aż będzie szklisty. Wlać bulion i wino. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć grzanie i dusić 20 minut.
3.Gdy ryż wchłonie niemal cały płyn dodać pieczarki  i paprykę. Doprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Dusić jeszcze 7 minut. Posypać startym serem i posiekaną  zieloną pietruszką.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: