Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 2 średnie cebule,
  • ząbek czosnku,
  • 3 łyżki masła,
  • 20  dag ryżu na risotto,
  • 3 szklanki bulionu warzywnego z kostki,
  • sól,
  • pieprz,
  • 70 dag pieczarek,
  • łyżka soku cytrynowego,
  • 3/4 szklanki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 średnie cebule,
  • ząbek czosnku,
  • 3 łyżki masła,
  • 20  dag ryżu na risotto,
  • 3 szklanki bulionu warzywnego z kostki,
  • sól,
  • pieprz,
  • 70 dag pieczarek,
  • łyżka soku cytrynowego,
  • 3/4 szklanki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!.

Sposób przygotowania:

1. Cebulę i czosnek obrać, posiekać  drobno, udusić  na 2 łyżkach masła.
2. Pieczarki  oczyścić, umyć i dobrze odsączyć.  Usmażyć na łyżce masła
2. Do cebuli i czosnku dodać  surowy ryż i zeszklić mieszając.
3. Do zeszklonego ryżu dodać bulion, gotować na małym ogniu  12 - 15 minut, po czym dodać usmażone pieczarki i parmezan. Wszystko razem zagotować.

Najnowsze komentarze