Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Zrumienić bekon na suchej patelni. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
2.Obrać cebulę i kalarepki, pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu pozostałym na patelni po bekonie. Dodać ryż i smażyć mieszając ,aż się zeszkli. Wlać szklankę bulionu i gotować do wchłonięcia płynu przez ryż. Dolać kolejną porcję bulionu i powtórzyć operację dwa razy.
3.Pokroić bekon w kostkę i wsypać do gotowego risotta wraz  z parmezanem. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Podawać.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan

Najnowsze komentarze