Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • szklanka ryżu arborio lub carnaroli
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 dag sera GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Gouda Smaki z szynką i smażoną cebulkąGouda Smaki z szynką i smażoną cebulkąSer topiony Mix FitSer topiony Mix FitSer topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • 10 dag gotowanej szynki
  • 10 dag pieczarek
  • puszka zielonego groszku
  • po pół zielonej, żółtej i czerwonej papryki
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • szklanka ryżu arborio lub carnaroli
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 dag sera GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Gouda Smaki z szynką i smażoną cebulkąGouda Smaki z szynką i smażoną cebulkąSer topiony Mix FitSer topiony Mix FitSer topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • 10 dag gotowanej szynki
  • 10 dag pieczarek
  • puszka zielonego groszku
  • po pół zielonej, żółtej i czerwonej papryki
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Rozgrzać na patelni 3 łyżki oliwy i podsmażyć na złoto drobno posiekany czosnek, który potem należy wyjąć i usunąć.
2.Na tę samą oliwę wsypać ryż i mieszając doprowadzić do zeszklenia.
3.Pokroić szynkę w kostkę, papryki pozbawione gniazd nasiennych w paski   a cebulę w drobną kostkę. Oczyścić pieczarki i pokroić w cienkie plasterki tak jak i szynkę.
4.Wszystko przełożyć na patelnię z zeszklonym ryżem, wymieszać i smażyć trzy minuty.
5.Wlać bulion, dodać zielony groszek bez zalewy, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować, aż ryż wchłonie cały bulion (ok. 20 min.). Dodać masło i wymieszać.
6.Zetrzeć goudę na tarce i posypać serem risotto dodając drobno posiekaną  zieloną pietruszką.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Gouda

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: