Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • szklanka ryżu arborio
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • średnia cukinia
  • marchew
  • pół brokułu
  • 2 jędrne pomidory
  • szklanka zielonego mrożonego lub świeżego groszku
  • 5 łyżek oliwy
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 szklanki rosołu warzywnego z kostki
  • sól, pieprz
  • pół szklanki startego twardego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego! koziego
  • garść kiełków(lucerny lub słonecznika)

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • szklanka ryżu arborio
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • średnia cukinia
  • marchew
  • pół brokułu
  • 2 jędrne pomidory
  • szklanka zielonego mrożonego lub świeżego groszku
  • 5 łyżek oliwy
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 szklanki rosołu warzywnego z kostki
  • sól, pieprz
  • pół szklanki startego twardego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego! koziego
  • garść kiełków(lucerny lub słonecznika)

Sposób przygotowania:

1.Przygotować warzywa: cebulę i czosnek  obrać i posiekać, pomidory po sparzeniu i obraniu ze skórki pokroić w kostkę, cukinię obrać i pokroić w plasterki, brokuł podzielić na małe różyczki, marchew pokroić w plasterki.
2.Cebulę zeszklić na  3 łyżkach oliwy, dodać przygotowane warzywa, chwilę dusić i doprawić  koncentratem i solą  oraz pieprzem. Dusić 15 minut, od czasu do czasu mieszając  .
3.Na pozostałej oliwie  zeszklić  czosnek, dodać  ryż. Chwilę smażyć mieszając, a kiedy  ryż stanie się szklisty dodać bulion, doprawić solą i pieprzem. Gotować mieszając, aż ryż wchłonie cały płyn.
4.Do ryżu dodać  przygotowane warzywa, wymieszać, posypać po wierzchu startym serem i  kiełkami.

Najnowsze komentarze