Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Obrane i umyte szparagi pokroić w dwucentymetrowe kawałki i ugotować w posolonej i posłodzonej wodzie. Odcedzić i odłożyć. Pory ( w całości) umyć, osączyć, pokroić i smażyć przez 5 minut na mieszaninie masła z oliwą. Dodać ryż i smażyć jeszcze 2 minuty.

Dolać szklankę białego wina i dusić 5 minut. Dolewać po pół szklanki bulionu i gotować na małym ogniu czekając aż ryż wchłonie cały płyn. Po 30 minutach dodać szparagi i dusić 3 minuty.

Po zdjęciu z kuchenki dodać pokrojone w paski prosciutto, 6 łyżek startego parmezanu, 4 łyżeczki drobno posiekanej natki i przyprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Ostrożnie zamieszać i podawać.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: