Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 marchewki,
  • kawałek selera,
  • 1 pietruszka
  • 1 duża cebula czerwona
  • 1 łyżka masła
  • kilka gałązek rozmarynu
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • ParmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego! starty do posypanie
  • sól, pieprz ziołowy i pieprz czarny dosmaku
  • bulion warzywny (lub woda)

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 marchewki,
  • kawałek selera,
  • 1 pietruszka
  • 1 duża cebula czerwona
  • 1 łyżka masła
  • kilka gałązek rozmarynu
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • ParmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego! starty do posypanie
  • sól, pieprz ziołowy i pieprz czarny dosmaku
  • bulion warzywny (lub woda)

Sposób przygotowania:

Namocz kaszę jaglaną przez 15 minut, potemugotuj ją na miękko. Warzywa i cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, przesmaż na rozgrzanym napatelni maśle. Kiedy cebula stanie się szklista podlej bulionem i duś , aż warzywa będą miękkie (aldente). Podkoniec duszenia dodaj posiekany rozmaryn, dopraw solą i pieprzem (ziołowym i czarnym). Na końcu dodaj kaszę, poduś jeszcze około 5 minut doprawiając ostatecznie. Podawaj na talerzykach porcje posypane startym serem i udekorowane piórkami cebuli i gałązkami rozmarynu
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze