Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Twaróg rozetrzeć widelcem. Dodać jajko i odrobinę soli, 2 łyżki cukru pudru i jedno opakowanie cukru waniliowego oraz połowę mąki. Wyrobić na gładkie ciasto.
2. Resztą mąki posypać stolnicę i wyłożyć na nią ciasto twarogowe. Rozwałkować na placek o grubości 1 cm. Szklanką powycinać kółka. Obtaczać je w mące. Na każdym placuszku wycisnąć nożem płytką kratkę.
3.Rozpuścić na patelni 2 łyżki masła. Partiami (by się nie zlepiały) wykładać racuszki i opiekać je na złoto z obu stron.
4.Resztę cukru pudru zmieszać z drugim opakowaniem waniliowego i posypywać racuszki, gdy gorące podawane są na stół. Osobno podać śmietanę.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: