Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 100 PLN

  • 8 szt. tortilli o średnicy 23 cm
  • opakowanie sera Hochland EmmentalerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Gouda Smaki z szynką i smażoną cebulkąGouda Smaki z szynką i smażoną cebulkąSer topiony SortettSer topiony SortettSer topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerŻyczymy smacznego! Classic
  • 300ml śmietany 12%
  • sok z jednej cytryny
  • 1 łyżeczka świeżej kolendry
  • 1,5kg łopatki wieprzowej
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 3 pomidory
  • 1 czerwone papryki
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżeczka kuminu
  • 1 łyżka czerwonej słodkiej papryki
  • 100ml octu winnego
  • 100ml cytrynki w płynie (naturalnej)

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 8 szt. tortilli o średnicy 23 cm
  • opakowanie sera Hochland EmmentalerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Gouda Smaki z szynką i smażoną cebulkąGouda Smaki z szynką i smażoną cebulkąSer topiony SortettSer topiony SortettSer topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerŻyczymy smacznego! Classic
  • 300ml śmietany 12%
  • sok z jednej cytryny
  • 1 łyżeczka świeżej kolendry
  • 1,5kg łopatki wieprzowej
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 3 pomidory
  • 1 czerwone papryki
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżeczka kuminu
  • 1 łyżka czerwonej słodkiej papryki
  • 100ml octu winnego
  • 100ml cytrynki w płynie (naturalnej)

Sposób przygotowania:

Łopatkę natrzyj papryką, kuminem, solą i pieprzem i przesmaż na oleju w płaskim garnku, aż mocno się zrumieni. Pomidory, paprykę i cebulę pokrój w kawałki i wysyp na mięso. Dodaj czosnek, ocet, cytrynę i około 500 ml wody. Garnek zakryj folią aluminiową i przykryj pokrywką. Pozostaw na małym ogniu na ok. 2 godziny. Gotową pieczeń porwij wzdłuż włókien i odcedź od nadmiernego płynu. Płyn pozostaw do ponownego odgrzewania. Ser Hochland Premium Emmentaler Classic potnij na paski i podziel na 4 porcje. Na blacie rozłóż 4 placki i na każdy nałóż 70% porcji sera, wieprzowinę (około 4-5 łyżek) i pozostałą część sera. Przykryj drugim plackiem. Quesadille smaż na suchej patelni. Ogień powinien być mały, a gdy
ser się rozpuści przewróć na drugą stronę. Gotową podawaj pokrojoną w trójkąty ze śmietaną wymieszaną z cytryną.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: