Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Umyte ziemniaki gotować w skórkach w osolonej wodzie  25 minut, odcedzić, każdy przekroić na połówki. Łyżeczką wydrążyć miąższ pozostawiając przy skórce warstwę około pół centymetra .Miąższ posiekać i odłożyć.
2.Na rozgrzany olej wrzucić mielone mięso i smażyć mieszając ,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat i pomidory z puszki. Smażyć mieszając kolejne  2-3 minuty, dodać sól, pieprz i cukier do smaku, na koniec dodać  pokrojony miąższ ziemniaków i i 3 łyżki startego parmezanu.
3.Wydrążone ziemniaki napełnić  farszem, posypać pozostałym parmezanem, umieścić na wyłożonej papierem do wypieków blaszce, obok poukładać  pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe.
4.W nagrzanym do 210 st. C piekarniku zapiekać ziemniaki 25 minut, posypać je listkami bazylii i parmezanowymi wiórkami.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan

Najnowsze komentarze