Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pyszna kasza gryczana

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • półtorej szklanki palonej kaszy gryczanej,
  • łyżka masła,
  • opakowanie niskotłuszczowego sera typu FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • kostka bulionu grzybowego,
  • 40 dag pieczarek,  
  • średnia cebula lub 2 dymki,
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • półtorej szklanki palonej kaszy gryczanej,
  • łyżka masła,
  • opakowanie niskotłuszczowego sera typu FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • kostka bulionu grzybowego,
  • 40 dag pieczarek,  
  • średnia cebula lub 2 dymki,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kaszę zalać rozpuszczonym w 2 szklankach  wody bulionem grzybowym i  ugotować. Kiedy kasza wchłonie cały płyn  - jest gotowa. Pieczarki umyć, pokroić możliwie drobno. Na patelni zeszklić na maśle  posiekaną drobno cebulę ,dodać  pieczarki i podsmażać, aż odparuje  płyn. Ser pokroić w kostkę. Wymieszać lekko ostudzona kaszę z pieczarkami, serem, doprawić solą i pieprzem. Kaszę  przełożyć do żaroodpornego naczynia i w temperaturze 190 st C zapiekać około 15 minut.Jest to zarówno doskonała postna potrawa jak i dodatek do pieczeni wołowej.

Najnowsze komentarze