Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 50PLN

  • 30 dag ciasta kruchego,
  • 45 dag puree z dyni,
  • 20 dag cukru pudru,
  • 6 jajek,
  • 75 dag twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego! na sernik,
  • sok z cytryny,
  • cynamon,
  • gałka muszkatołowa,
  • przyprawa do piernika,
  • 100 ml bitej śmietany.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 30 dag ciasta kruchego,
  • 45 dag puree z dyni,
  • 20 dag cukru pudru,
  • 6 jajek,
  • 75 dag twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego! na sernik,
  • sok z cytryny,
  • cynamon,
  • gałka muszkatołowa,
  • przyprawa do piernika,
  • 100 ml bitej śmietany.

Sposób przygotowania:

Tortownicę dokładnie wyłożyć folią aluminiową a następnie wykleić jej spód i boki kruchym ciastem. Ponakłuwać widelcem i piec około 10 minut w temp 180 stopni. Przygotować nadzienie: jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać puree z dyni i twaróg. Doprawić sokiem z cytryny i przyprawami. Masę( powinna być dość żadka )wlać na zapieczony spód. Wierzch szczelnie przykryć folią aluminiową i wstawić blachę do większej formy wypełnionej wrzątkiem. Piec w kąpieli wodnej około 2 godzin w temp 160-170 stponi. Wystudzić i odstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i cynamonem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: