Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

jeden brokuł ok. 70 – 80 dag,
1 cebula,
masło,
7,5 dag sera RoquefortSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!,
2 jajka,
mielona kolendra,
sól,
świeżo zmielony pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

jeden brokuł ok. 70 – 80 dag,
1 cebula,
masło,
7,5 dag sera RoquefortSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!,
2 jajka,
mielona kolendra,
sól,
świeżo zmielony pieprz.

Sposób przygotowania:

Umytego i osuszonego brokuła podzielić na różyczki. Obraną cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Różyczki gotować 10 minut w małej wodzie. Osączyć i – zostawiając kilka osobno – resztę zmiksować wraz z cebulą na gładką masę. Dołożyć roquefort, jaja, kolendrę i po szczypcie soli oraz pieprzu. Wymieszać.

Żaroodporne naczynie wysmarować masłem i wypełnić brokułową masą. Piec w kąpieli wodnej (czyli wstawione w większe naczynie napełnione do połowy wodą)w temperaturze 180 st. C przez pół godziny. Podając ozdobić na wierzchu pozostałymi różyczkami brokułu.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: