Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pulpety z sera edamskiego

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Starty ser wymieszać z jajkami (gdyby masa była zbyt rzadka można dodać 1 - 2 łyżki tartej bułki). Formować okrągłe pulpety wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w mące a następnie w tartej bułce, po czym smażyć w rozgrzanym gorącym oleju. Wykładać na bibułę, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawać z pikantnym sosem na przykład keczupem.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Edam
Ser Edam nazywany w Polsce także Edamskim, powstał w północnej Holandii i bierze swoją nazwę od miasteczka, małego portu morskiego położonego o 40 km na północ od Amsterdamu - Edam.

Najnowsze komentarze