Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Zagotować mleko z odrobiną  wody, wsypać  kaszę  i ugotować, ostudzić.
2.Do kaszy dodać  ser, żółtka i masło, utrzeć na masę.
3.Ubić sztywną pianę z białek, dodać do masy serowej . Dodać  mąkę, wymieszać.
4.Formować  pulpety wielkości śliwki, obtaczać je w mące.
5.Zagotować dużą ilość osolonej wody i wrzucić  pulpety, gotować, aż wypłyną na wierzch (najlepiej sprawdzić  przekrawając jeden pulpet).Pulpety podawać jako dodatek do mięsa lub pokraszone masłem jako dodatek do gotowanych warzyw.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: