Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pulpety mięsno-serowe z sosem pieczarkowym

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 40 dag mielonego mięsa wieprzowego lub indyczego
  • szklanka startego na grubej jarzynowej tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • jajko
  • 2 - 3 łyżki tartej bułki
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • po szczypcie słodkiej papryki, pieprzu i soli

Dodatkowo:
  • opakowanie  „ sosu pieczarkowego” w proszku
  • łyżka masła do formy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 40 dag mielonego mięsa wieprzowego lub indyczego
  • szklanka startego na grubej jarzynowej tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • jajko
  • 2 - 3 łyżki tartej bułki
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • po szczypcie słodkiej papryki, pieprzu i soli

Dodatkowo:
  • opakowanie  „ sosu pieczarkowego” w proszku
  • łyżka masła do formy

Sposób przygotowania:

1.Wymieszać mięso z jajkiem, tartą bułką, papryką, pieprzem i solą. Dokładnie wyrobić masę mięsną.
2.Z masy  formować pulpety wielkości większych orzechów włoskich, układać  w posmarowanym masłem naczyniu  żaroodpornym.
3.Przygotować sos pieczarkowy zgodnie z przepisem na opakowaniu, polać nim pulpety a wierzch potrawy posypać startym serem.
4.W piekarniku nagrzanym do 200°C zapiekać  potrawę 30 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: