Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

Na pulpety:

Na sos:
  • 2 łyżki oleju
  • średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ćwiartka selera korzeniowego średniej wielkości
  • mięsisty pomidor
  • spora szczypta ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na pulpety:

Na sos:
  • 2 łyżki oleju
  • średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ćwiartka selera korzeniowego średniej wielkości
  • mięsisty pomidor
  • spora szczypta ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Bułkę pokruszyć, skropić  mlekiem,  kiedy namoknie odcisnąć, rozdrobnić widelcem.
2.Wymieszać mięso z namoczoną bułką, jajkami, siekaną zieloną pietruszką, startym serem, solą i pieprzem do smaku. Wyrobić starannie, najlepiej dłonią.
3.Ufotmować niewielkie pulpety, usmażyć ze wszystkich stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
4.Cebulę i czosnek posiekać drobno, zeszklić na oleju. Dodać  starty na tarce seler, pokrojony pomidor, sól, pieprz i 4 łyżki wody. Chwilę gotować, aby sos nabrał gładkości.Podając polać  pulpety sosem.

Najnowsze komentarze