Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 50 dag mięsa mielonego(mieszanego)
  • 60 dag fasolki szparagowej
  • 15 dag fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 20 dag koktajlowych pomidorków
  • cebula
  • jajko
  • łyżeczka oregano
  • 2 łyżki kaparów
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • tarta bułka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • sok z cytryny
  • 100 ml bulionu
  • musztarda

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag mięsa mielonego(mieszanego)
  • 60 dag fasolki szparagowej
  • 15 dag fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 20 dag koktajlowych pomidorków
  • cebula
  • jajko
  • łyżeczka oregano
  • 2 łyżki kaparów
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • tarta bułka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • sok z cytryny
  • 100 ml bulionu
  • musztarda

Sposób przygotowania:

1.Fasolkę umyć i obciąć jej końce.
2.Cebulę obrać i posiekać. Połowę odłożyć a drugą wymieszać z mięsem, jajkiem, oregano, 3 łyżkami tartej bułki, połową zielonej pietruszki, łyżeczka soli i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
3.Zwilżyć dłonie i formować w nich pulpety wielkości jajka. Smażyć je na oliwie  na złocisto z każdej strony.
4.Gotować fasolkę  w osolonej wodzie al dente. Odcedzić i odłożyć.
5.Do bulionu wlać sok z cytryny, dodać 2 łyżki musztardy, pozostałą posiekaną cebulę i resztę zielonej pietruszki. Wlać oliwę (ok. 5 łyżek) i wszystko dokładnie wymieszać. Sosem polać fasolkę.
6.Umyte pomidory przekroić na połowy a fetę pokroić w kostkę. Dodać kapary. Wszystko połączyć z fasolką. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodać pulpety i podawać.

Najnowsze komentarze