Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pstrągi z orzechami z grilla

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 4 pstrągi
  • garść orzechów włoskich
  • 30 dag pieczarek
  • 2 cytryny
  • 2 cebule
  • 20 dag EmmentaleraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony SortettSer topiony SortettSer topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer żółty GoudaSer żółty GoudaŻyczymy smacznego!
  • pół pęczka zielonej pietruszki
  • łyżka czerwonego pieprzu
  • tarta bułka
  • masło
  • olej
  • czosnek
  • sól
  • czarny pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 pstrągi
  • garść orzechów włoskich
  • 30 dag pieczarek
  • 2 cytryny
  • 2 cebule
  • 20 dag EmmentaleraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony SortettSer topiony SortettSer topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer żółty GoudaSer żółty GoudaŻyczymy smacznego!
  • pół pęczka zielonej pietruszki
  • łyżka czerwonego pieprzu
  • tarta bułka
  • masło
  • olej
  • czosnek
  • sól
  • czarny pieprz

Sposób przygotowania:

1.Umyć i osuszyć cytryny, zdjąć z nich skórkę i pokroić w cienkie paseczki.
2.Wycisnąć sok i zmieszać z 6 łyżkami oleju. Dodać trzy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
3.Umyte i osuszone pstrągi posmarować wewnątrz marynatą i zawinąwszy w folię włożyć na godzinę do lodówki.
4.Umyte pieczarki oraz obraną cebulę posiekać drobno i podsmażyć na maśle. Wystudzić i zmieszać z posiekaną natką pietruszki, dwoma łyżkami tartej bułki, pokruszonymi orzechami, startym ementalerem.
5.Nadziać farszem pstrągi, posypać je paseczkami skórki cytrynowej, czerwonym pieprzem i natką pietruszki. 
6.Zawinąć każdą rybę w nasmarowany masłem pergamin i piec na grillu 15 – 20 minut.

Najnowsze komentarze