Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pstrąg lub łosoś z mozzarellą

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 2 spore filety z pstrąga lub łososia (wagi łącznie około 1 kg)
  • łyżka ciemnego octu balsamicznego
  • słoik (450g) suszonych pomidorów w oliwie lub oleju
  • 2 kulki sera MozzarellaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 spore filety z pstrąga lub łososia (wagi łącznie około 1 kg)
  • łyżka ciemnego octu balsamicznego
  • słoik (450g) suszonych pomidorów w oliwie lub oleju
  • 2 kulki sera MozzarellaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Filety po umyciu osuszyć kuchennym ręcznikiem papierowym, posypać solą, pieprzem, skropić octem balsamicznym i posmarować olejem od suszonych pomidorów. Owinąć  rybę folią do żywności i wstawić na 1 - 2 godziny do lodówki.
2.Mozzarellę pokroić na plasterki, ułożyć na płacie ryby, na mozzarelli  suszone pomidory, znów plasterki mozzarelli i znów drugi płat ryby.
3.Obwiązać białą bawełnianą nicią w kilku miejscach w ten sposób, aby filety „ trzymały” się razem w kształcie ryby.
4.Nagrzać piekarnik z górnym grzaniem, i opiekać kolejno z  każdej  strony po 10 minut.
Potrawę  tę można przygotować doskonale na grillu ogrodowym, można rybę  włożyć do specjalnego drucianego urządzenia do grillowania ryb.

Najnowsze komentarze