Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • ½ paczki płatów lazanii
  • 50 dag tłustego
  • miękkiego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuŻyczymy smacznego!
  • 3 łyżki śmietany kremówki
  • 20 dag plasterków łososia
  • 2 ogórki
  • 4 łyżki siekanego koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka skórki otartej z cytryny
  • sok cytrynowy
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki posiekanych listków bazylii

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • ½ paczki płatów lazanii
  • 50 dag tłustego
  • miękkiego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuŻyczymy smacznego!
  • 3 łyżki śmietany kremówki
  • 20 dag plasterków łososia
  • 2 ogórki
  • 4 łyżki siekanego koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka skórki otartej z cytryny
  • sok cytrynowy
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki posiekanych listków bazylii

Sposób przygotowania:

1.W szerokim garnku zagotować wodę, ugotować w niej  płaty  lazanii. Garnek powinien być dość duży, aby w czasie gotowania się nie posklejały, wyjąć na sitko i przelać zimną wodą, osączyć, ostudzić.
2.Kremówkę dobrze schłodzić, ubić  i zmiksować z twarożkiem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, skórkę cytrynową, sól, pieprz i sok cytrynowy do smaku.
3.Ogórki obrać ze skórki i łopatką do sera pokroić w długie cieniutkie paski.
4.Foremkę keksówkę wyłożyć przezroczystą folią do żywności, na dnie ułożyć płaty lazanii, na niej doprawiony ser, koperek, plasterki ogórka oraz plasterki łososia, znów płaty lazanii i tak dalej do wyczerpania się składników. Ostatnią warstwą powinna być lazania. Okryć folią, wstawić foremkę do lodówki. Po 3 godzinach można przekładaniec pokroić w grube plastry i podawać.

Najnowsze komentarze