Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

  • 6 - 8 marynowanych w całości zielonych papryk(mogą to być pikantne papryki pepperoni lub słodkie papryki)
  • 10 dag fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • cebula
  • łyżeczka jakiegokolwiek oleju do smażenia
  • po 2 łyżki oleju słonecznikowego i oliwy
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki mielonego białego pieprzu

Do polania wierzchu papryk:
  • łyżka oliwy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 6 - 8 marynowanych w całości zielonych papryk(mogą to być pikantne papryki pepperoni lub słodkie papryki)
  • 10 dag fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • cebula
  • łyżeczka jakiegokolwiek oleju do smażenia
  • po 2 łyżki oleju słonecznikowego i oliwy
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki mielonego białego pieprzu

Do polania wierzchu papryk:
  • łyżka oliwy

Sposób przygotowania:

1.Papryki odsączone z zalewy oczyścić: wyciąć ogonki i usunąć gniazda nasienne.
2.Cebule posiekać jak najdrobniej, zeszklić na oleju.
3.Rozetrzeć fetę widelcem na gładką masę, dodać zeszkloną  cebulę i wlewając po łyżce oleju i oliwy zmiksować, doprawić pieprzem i jeśli to konieczne - solą.
4.Kremem z fety napełnić  papryki, skropić  wierzchy  oliwą.

Najnowsze komentarze