Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 50PLN

  • 20 dag pleśniowego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!
  • 2 łyżki gęstej smietany
  • 15 dag ciemnych winogron bezpestkowych
  • po pół łyżki posiekanego świeżego tymianku
  • bazylii
  • lubczyku
  • szczypiorku i zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 20 dag pleśniowego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!
  • 2 łyżki gęstej smietany
  • 15 dag ciemnych winogron bezpestkowych
  • po pół łyżki posiekanego świeżego tymianku
  • bazylii
  • lubczyku
  • szczypiorku i zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Ser pleśniowy rozdrobnić przy pomocy widelca, wymieszać ze śmietaną i kiedy masa jest już gładka włożyć do lodówki na pół godziny.
2.Winogrona  umyć i osuszyć. Zioła uprzednio  posiekane wymieszać.
3.Z ochłodzonej masy z sera pleśniowego formować najpierw niewielkie placuszki a następnie zawijać w nie po jednym winogronku, szczelnie zamykać serową kulkę, obtaczać ją w siekanych ziołach. Jeszcze raz odłożyć do lodówki w szczelnie zakrytym naczyniu, aby inne produkty w ,lodówce nie przeszły zapachem ziół.Podawać jako doskonałą zakąskę do wina.

Najnowsze komentarze