Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Rozmrozić ciasto francuskie.
2.Pokroić w drobną kostkę bakłażana , pomidory  bez skórki, papryki  pokroić  w paski a marchew i fenkuł w plasterki. Posiekać cebulę i czosnek.
3.Warzywa (z wyjątkiem szpinaku) podsmażyć na oliwie. Na koniec dodać cebulę i czosnek oraz szpinak i dusić przez dwie minuty. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
4.Rozetrzeć  dokładnie ser z jogurtem, jajami i mąką.
5.Rozłożyć w   formie do zapiekania 2/3 rozmrożonego ciasta francuskiego  formując wokół  wystający rant. Rozłożyć na cieście warzywa, polać jogurtowym sosem i przykryć resztą ciasta. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 ° C i piec trzy kwadranse. Po 20 minutach posmarować wierzch żółtkiem rozkłóconym z wodą.

Najnowsze komentarze