Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 1,5 szklanki mąki
  • 3/4 kostki masła
  • 2 cukinie
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • szklanka startego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • szklanka śmietany
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1,5 szklanki mąki
  • 3/4 kostki masła
  • 2 cukinie
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • szklanka startego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • szklanka śmietany
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Zagnieść ciasto z mąki z masłem i odrobiną zimnej wody, schować na pół godziny do lodówki.
2.Umyte cukinie  pokroić  w słupki (nie obierać ).
3.Cebule posiekać, zeszklić  na  oleju, dodać cukinię  i chwilę podsmażać razem.
4.Wymieszać śmietanę  z serem, jajkami, dodać sól, pieprz i gałkę  muszkatołową.
5.Ciastem wylepić  formę  do tart, wstawić  na 15 minut do piekarnika  nagrzanego do 180°C po czym rozłożyć na cieście warzywa i zalać śmietanowym sosem. Można lekko posypać pieprzem.
6.Zapiekać jeszcze 20 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: