Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Pory oczyścić z uszkodzonych liści, odciąć części zielone, przekroić na połowy, wymyć dokładnie pomiędzy listkami.
2.Zagotować osoloną wodę  i wrzucić do niej pory; kiedy będą  miękkie  wyjąć i odsączyć.
3.Ugotowane pory ułożyć na żaroodpornym półmisku, pokłaść na nich pokrojone masło, na wierzchu poukładać plasterki sera.
4.W piekarniku nagrzanym do 180°C zapiekać  do zrumienienia się sera.

Najnowsze komentarze