Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 2 spore cukinie
  • 25 dag pieczarek
  • 3 średnie pomidory
  • szklanka startego na grubej jarzynowej tarce sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • pół łyżeczki warzywnej przyprawy (np. vegety)
  • sól, pieprz
  • łyżka mąki
  • 3 łyżki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 spore cukinie
  • 25 dag pieczarek
  • 3 średnie pomidory
  • szklanka startego na grubej jarzynowej tarce sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • pół łyżeczki warzywnej przyprawy (np. vegety)
  • sól, pieprz
  • łyżka mąki
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

1.Umytą cukinię pokroić w centymetrowej grubości plasterki, obtoczyć w mące i usmażyć na gorącym oleju. Ułożyć  w żaroodpornym naczyniu na dnie.
2.Pieczarki posiekać i podsmażyć na resztce oleju pozostałej po usmażeniu pieczarek. Lekko posypać solą i pieprzem.
3.Pomidory poprzekrawać na wierzchu na krzyż, polać wrzącą wodą i pokroić w plasterki, ułożyć na pieczarkach, lekko posypać solą i pieprzem, siekaną zielona pietruszką i na koniec startym serem.
4.Nagrzać piekarnik do temperatury 180 st C i zapiekać potrawę 15 minut.

Najnowsze komentarze