Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Jarzyny pokroić w drobne paseczki, wraz z namoczonymi grzybami gotować w 3,5 szklankach wody. Kiedy są już miękkie zarówno grzyby jak jarzyny, odlać 2 szklanki wywaru. Do pozostałego wywaru z warzywami i grzybami dodać pokrojoną w małe kawałki rybę, posolić i 10 - 15 minut gotować na bardzo małym ogniu.

W odlanym wywarze ugotować ryż z dodatkiem 1 łyżki masła. Do ugotowanego ryżu dodać śmietanę i połowę parmezanu, wymieszać, lekko posolić. W wysmarowanym pozostałym masłem naczyniu układać warstwami ryż, rybę wraz z warzywami, znów ryż i tak do wyczerpania się składników. Ostatnią warstwą powinien być ryż.

Naczynie z potrawką wstawić do większego naczynia z wrzącą wodą i w wodnej kąpieli gotować pod przykryciem 60 minut. Gotową potrawę wyrzucić z naczynia jak babkę, posypać startym parmezanem.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: