Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 100 PLN

  • 50 dag ryżu
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • 2 szklanki bulionu z kury
  • 1 kg grzybów świeżych lub mrożonych (borowiki, podgrzybki)
  • 2 cebule
  • 4 jędrne pomidory
  • 4 łyżki masła
  • 3/4szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 3 łyżki siekanej zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • spora szczypta majeranku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag ryżu
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • 2 szklanki bulionu z kury
  • 1 kg grzybów świeżych lub mrożonych (borowiki, podgrzybki)
  • 2 cebule
  • 4 jędrne pomidory
  • 4 łyżki masła
  • 3/4szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 3 łyżki siekanej zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • spora szczypta majeranku

Sposób przygotowania:

1.Posiekaną drobno cebulę zeszklić na łyżce masła. Dodać ryż i  smażyć do momentu, kiedy się zeszkli.
2.Do zeszklonego ryżu dolać wino i gotując wlewać po trochu, w miarę odparowywania także bulion. Pod przykryciem gotować, aż ryż będzie miękki.
3.Rozgrzać 2 łyżki masła, dodać pozostałą posiekaną cebulę, oczyszczone i pokrojone drobno grzyby doprawić solą i pieprzem oraz suszonym majerankiem.
4.Pomidory pokroić w kostkę i razem z siekaną pietruszką dodać do  grzybów. Mieszając  smażyć chwilę.
5.Pomidory z grzybami dodać do ryżu wraz ze startym serem, dokładnie wymieszać.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: