Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • opakowanie mrożonych warzyw na patelnię z przyprawą ziołową
  • ½ paczki makaronu kokardki
  • 4 cielęce parówki
  • ¾ szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz
  • szczypta suszonych ziół prowansalskich
  • 4 łyżki keczupu
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie mrożonych warzyw na patelnię z przyprawą ziołową
  • ½ paczki makaronu kokardki
  • 4 cielęce parówki
  • ¾ szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz
  • szczypta suszonych ziół prowansalskich
  • 4 łyżki keczupu
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

1.Ugotować makaron, odsączyć.
2.Parówki pokroić na  3-4 części, poprzekrawać końce na krzyż, podsmażyć na oleju, aż parówki powyginają się.
3.Na pozostałym na patelni oleju usmażyć warzywa mrożone, co jakiś czas mieszając.
4.Na patelnię wyłożyć makaron, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i ziołami. Podając posypać startym serem i pokropić keczupem.

Najnowsze komentarze