Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Ugotować makaron al dente w posolonej wodzie z odrobiną oliwy. Pory przekroić wzdłuż na dwie połowy, posmarować je oliwą, ułożyć na blasze i piec w temperaturze 220 st. C przez 20 minut.

Pieczarki i cebule oczyścić i drobno posiekać. Podsmażyć na oliwie. Pod koniec smażenia dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić sola i pieprzem. Orzeszki pinii zrumienić na suchej p[patelni.

Wyłożyć makaron na talerze a na wierzch kłaść pory, podsmażone pieczarki i orzeszki. Posypać wszystko startym pecorino.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: