Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 3 pory,
  • 40 dag makaronu fusili,
  • 30 dag pieczarek,
  • 2 cebule,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 10 dag orzeszków pinii,
  • sól,
  • świeżo zmielony biały pieprz,
  • oliwa,
  • 10 dag sera PecorinoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 3 pory,
  • 40 dag makaronu fusili,
  • 30 dag pieczarek,
  • 2 cebule,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 10 dag orzeszków pinii,
  • sól,
  • świeżo zmielony biały pieprz,
  • oliwa,
  • 10 dag sera PecorinoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!.

Sposób przygotowania:

Ugotować makaron al dente w posolonej wodzie z odrobiną oliwy. Pory przekroić wzdłuż na dwie połowy, posmarować je oliwą, ułożyć na blasze i piec w temperaturze 220 st. C przez 20 minut.

Pieczarki i cebule oczyścić i drobno posiekać. Podsmażyć na oliwie. Pod koniec smażenia dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić sola i pieprzem. Orzeszki pinii zrumienić na suchej p[patelni.

Wyłożyć makaron na talerze a na wierzch kłaść pory, podsmażone pieczarki i orzeszki. Posypać wszystko startym pecorino.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: