Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 6 dużych pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 3/4 opakowania sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 6 kromek chleba tostowego
  • 4 łyżki masła
  • łyżeczka posiekanego świeżego tymianku
  • 5 gałązek tymianku
  • ew. pieprz i sól

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 6 dużych pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 3/4 opakowania sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 6 kromek chleba tostowego
  • 4 łyżki masła
  • łyżeczka posiekanego świeżego tymianku
  • 5 gałązek tymianku
  • ew. pieprz i sól

Sposób przygotowania:

1.Chleb tostowy  pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę i zeszklić na maśle. Dodać pokrojony chleb tostowy i zrumienić grzanki.
2.Fetę  posiekać w drobniutką  kostkę.
3.Pomidory po odcięciu  górnej części wydrążyć ,miąższ pokroić.
4.Wymieszać posiekany miąższ pomidorowy, grzanki oraz fetę, doprawić siekanym tymiankiem, jeśli trzeba ,można jeszcze doprawić  farsz pieprzem i solą.
5.Farszem napełnić wydrążone pomidory, zakryć odkrojoną czapeczką(można przypiąć je wykałaczkami).
6.Nagrzać piekarnik do tempera tury 200°C i zapiekać  pomidory około 15 minut. Podawać  gorące.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Feta

Najnowsze komentarze