Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Do posmarowania naczynia do zapiekania:
  • łyżka masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do posmarowania naczynia do zapiekania:
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

1.Mięso zemleć w maszynce do mięsa wraz z pokrojoną cebulą i namoczoną i następnie odciśniętą kajzerką.
2.Do zmielonej masy dodać jajko, śmietanę oraz sól i pieprz.
3.Pomidory umyć, ściąć wierzchy i wydrążyć przy pomocy łyżeczki środki (można je zużyć do innego dania).
4.Farszem napełnić wnętrza pomidorów, posypać obficie startym serem.
5.Naczynie do zapiekania posmarować masłem, ustawić w nim nadziane pomidory. Zapiekać, aż ser się lekko zrumieni, czyli około 25 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Cheddar

Najnowsze komentarze