Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Pomidory poprzecinać  na krzyż na czubku, obficie polać wrzącą wodą ,po czym ściągnąć skórkę.
2.Pomidory poustawiać  w żaroodpornym naczyniu, wokół poukładać gałązki ziół, wlać  bulion warzywny i w nagrzanym do temperatury 200°C zapiekać pomidory około 15 minut.
3.Na parę minut przed zakończeniem pieczenia pomidorów na blaszce obok naczynia żaroodpornego  ułożyć lekko pokropione  oliwą kromki bułki. Kiedy bułki się zrumienią – wyjąć  pomidory i grzanki z piekarnika. Pomidory posypać pieprzem i solą oraz płatkami parmezanu.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: